3 Ocak 2012 Salı

Nivea'nın 100. Yılı Kutlu Olsun

Mavi Kapaklı Bir Klasik: Nivea Krem


Mavi kapaklı, standart Nivea kremi olmayan var mı? Hiç sanmıyorum. Şu an kullanmıyor bile olsanız hayatınızın bir döneminde mutlaka kullanmışsınızdır. 1911’de sarı bir kutu ile ortaya çıkan Nivea, artık mavi renkte ve dünyanın en tanınmış kremlerinden biri. Mavi ince teneke kutusundan çıkan krem, bir asırdır dertlere deva oluyor. Nivea'nın bugünlere nasıl geldiğini merak edenler için 100 yıllık markanın tarihçesinden bahsedeceğim.





Latincede kar beyazı anlamına gelen Nivea’nın kuruluşu 1911 yılının kasım ayına dayanıyor. Alman eczacı Carl Beiersdorf 1882’de kurduğu ve soyadını verdiği şirketiyle çalışmalarını yürütürken; arkadaşları Dr. Oscar Troplowitz ve Prof. Paul Gerson Unna ile dönemin en büyük icadı olarak adlandırılan Eucerit maddesini buluyor. Koyun yününden elde edilen ve cildi yumuşatıp dış etkenlerden koruyan bu maddeden bir krem yapmaya karar verince de ortaya Nivea çıkıyor. 1930’lara gelindiğinde Nivea zincirine tıraş kremi, güneş yağı, şampuan, yüz temizleme sabunları ve çocuk bakım ürünleri gibi yeni 













Ancak basamakları hızla çıkan firma II. Dünya Savaşı ve sonrasında tam bir gerileme dönemi yaşıyor. 1945-1949 arasında başta Amerika, İngiltere ve Fransa olmak üzere birçok ülkede ürünleri yasaklanıyor. Savaş sırasında fabrikası da bombalanıp yıkılan firma her şeye yeniden başlamak zorunda kalıyor. Pes etmeyen ve el konulan ticaret haklarını geri almak için 1997 yılına kadar savaşan firmanın ürünleri şu an dünyanın 177 ülkesinde satılmakta. Markanın Türkiye’deki macerası ise 1960’lı yıllarda Eczacıbaşı firması tarafından pazara sokulmasıyla başladı. 1993 yılında iki şirket yarı yarıya ortak oldu ve Eczacıbaşı-Beiersdorf Kozmetik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş adını aldı.


 










Nivea 100. yılını Rihanna ile birlikte kutluyor. Genç şarkıcı Nivea için yıl boyunca birçok yerde konser verdi. Sadece bu da değil, Facebook'ta çeşitli kampanyalar yapıldı ve kazananlar 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Almanya'ya götürüldü. 9-10 Mayıs 2011 tarihinde 900’ün üzerinde Nivea tüketicisi, gazeteciler ile birlikte Almanya'daydı. 48 ülkeden ve Antartika hariç her kıtadan katılan misafirlerle global bir kutlama yaşandı. Misafirlere, Rihanna konseriyle bir sürpriz yapıldı. Daha sonra güverteye çıkan konuklar, Nivea tarihi ve cilt bakımı bilimini hayata geçiren interaktif sergiler ve atölyelerle cilt bakımının 100 yıllık hikayesine doğru geziye çıktılar.


 












Kutlamada bir gala yemeğinin yanında, herkese ücretsiz Nivea paketleri verildi. Ayrıca, 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da gerçekleşen başka bir organizasyonda babalar gününde Caddebostan sahilinde yamaç paraşütü yapıldı. Tüm gün süren uçuşlarda üzerinde Nivea logosu bulunan yamaç paraşütü ile toplam 10 sorti paramotor uçuşu yapıldı. Havadan 1000 pro-paraşüt atıldı. Pro-paraşütlerin ucuna takılan broşür ve yönlendirmeler ile insanlar Nivea standına çekildi. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder